VT PRESSURE FILTER 15000

VT PRESSURE FILTER 15000
VT PRESSURE FILTER 15000
VT PRESSURE FILTER 15000
VT PRESSURE FILTER 15000
Euro 249.99 Euro 219.00 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode146053
8711921254428
PRESSURE FILTER 15.000L
Geschikt voor tot 15.000 liter water
Vermogen uvc 24 Watt
Opvoerhoogte max 3 m
Slangtules 25/32/40 mm
Max. aanbevolen pomp 8000 l/h
De Pressure Filters zijn ideale en probleemloze drukfilters voor vijvers, mede geschikt voor beeklopen en watervallen. Ook onder hoge druk blijft het filter waterdicht en de waterstroom kan worden opgevoerd tot 3 meter hoogte (afhankelijk van de gebruikte pompcapaciteit). Het filter kan worden ingegraven en is onopvallend in de tuin. Zeer eenvoudig aan te sluiten en voorzien van alle benodigde filtermaterialen, een UV-C Unit en slangtules.

Drukfilter voor vijvers, ideaal voor een waterval
UV-C lamp doodt zweefalgen en ziektekiemen
Filterschuim verwijdert grove vuildeeltjes
Biofilterballen voor de afbraak van organisch vuil
Filterspoelfunctie om opgehoopt vuil in het filter weg te spoelen
Eenvoudige installatie

Koppel het filter aan een vuilwater-/vijverpomp voor de circulatie van vijverwater. Gebruik een filterslang om de pompuitgang te verbinden met de ingang van het filter. Bevestig een tweede slang aan de uitgang van het filter voor de terugstroom naar de vijver. Geef het filter een plaats naast de vijver en laat de pomp onder water zakken. Activeer de UV-C lamp en de waterstroom door de stekkers in het stopcontact te steken. Lees eerst de gebruiksaanwijzing!

Het Pressure Filter reinigt het vijverwater in 3 fasen:

Mechanische filtratie: zichtbare vuildeeltjes worden verwijderd door filterschuim.
Biologische filtratie: organische afvalstoffen worden afgebroken door de vele micro-organismen die zich hechten aan de biofilterballen.
UV-C behandeling: ultraviolet licht doodt zweefalgen en ziektekiemen voor helder en gezond vijverwater.
Het Pressure Filter heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere systemen:

De capaciteit van de ‘werkende inhoud’ en daarmee dus ook het zuiverende vermogen van het filter is groter dan bij gangbare filtertypen. Zowel de mechanische als de biologische filtratie van het water is zeer effectief. De ingebouwde UV-C Unit zorgt ervoor dat de vijver niet alleen kristalhelder, maar ook gezond blijft.
Door de toegepaste materialen is het filter goed bestand tegen hoge druk die wordt opgebouwd bij gebruik voor een waterval.
Onopvallend, ze kunnen indien gewenst ingegraven worden.
De vuilindicator bovenop het deksel geeft de mate van vervuiling van het filtermateriaal aan en daarmee de doorstroomcapaciteit van het filter. Door toenemende vervuiling in het filter zal de indicator omhoog komen

De vuil terugspoelfunctie bovenop het deksel vereenvoudigt de schoonmaakwerkzaamheden.
Tip: Als de UV-C lamp een vijverseizoen lang continu in werking is geweest, is de lichtopbrengst afgenomen. Plaats in het voorjaar een nieuwe UV-C lamp voor een blijvend resultaat.